Be sure to participate a great week of baseball!!!

Because "personal attention" a limited number of participants - register! >>>>>

Een bewonderaar zei eens tegen een zeer erkende concertpianist: “Ik zou de helft van mijn leven geven om te spelen zoals jij”. Waarbij de pianist antwoordde: “Dat is precies wat ik heb gedaan” (Cox, 2012, p. 44).

Hoe komt het dat iemand de helft van zijn leven geeft om een concertpianist te worden? Belangrijker nog, hoe houd je het vol om de helft van je leven te geven om dit te bereiken? Het antwoord lijkt in theorie simpel, maar in de praktijk moeilijker dan gedacht.
Het gaat hier om motivatie. Motivatie kan heel sterk variëren, sommige dagen voelt het allemaal goed, alles lukt en feedback van de trainer wordt geaccepteerd. Andere dagen echter, heb je helemaal geen zin om hard te trainen en lang geconcentreerd te zijn. Wat moet je doen om dit laatste tegen te gaan? Je kunt doelen stellen om jezelf te motiveren.

Motivatie is de energie die een speler nodig heeft om opnieuw te trainen en opnieuw zijn best te doen. Er wordt onderscheid gemaakt in motivatie waarbij de intrinsieke motivatie gedreven wordt van binnen onszelf en de extrinsieke motivatie gedreven wordt van buiten onszelf. Ongeacht welke motivatie de voorkeur heeft, het is belangrijk om de intrinsieke of extrinsieke motivatie te voeden door op de juiste manier doelen te stellen. Doelen geven energie en de juiste richting aan het ontwikkelingsproces. Met een duidelijk doel train je met meer intensiteit (je weet wat je wilt verbeteren) en je traint veel efficiënter (je haalt het maximale uit een training). Zonder doelen te stellen is er geen richting en zal het moeilijk zijn om de motivatie hoog te houden om uiteindelijk een concertpianist (of een goede honkballer) te worden. Kortom, doelen stellen is een prachtig middel om jezelf te blijven motiveren, voor zowel het dagelijks leven als in de sport.

Resultaatgericht

Weten wat voor soort doelen je stelt is belangrijk, want onjuist geformuleerde doelen kunnen er ook voor zorgen dat de motivatie vermindert. Als je doelen stelt, kunnen die gericht zijn op een bepaald resultaat. Dit noemen we resultaatdoelen. Resultaatdoelen beschrijven niet hoe iets wordt bereikt, maar dat het wordt bereikt: “we spelen tegen een zwakke tegenstander, dus we moeten winnen”. Het nadeel van resultaatdoelen is dat je weinig in de hand hebt en afhankelijk bent van andere factoren (zoals een tegenstander), waardoor de motivatie sterk kan schommelen als het resultaat niet gewenst is.

Prestatie- en taakgericht

Om de motivatie hoog te houden is het beter om prestatie- en taakgerichte doelen te stellen. Deze beschrijven specifiek wat je wilt verbeteren en hoe je dit gaat verbeteren. Prestatiedoel: “Mijn doel is om de volgende wedstrijd meer ‘strike-outs’ te gooien, daarom zal ik de volgende wedstrijd minimaal .... ‘strike-outs’ gooien”. Taakdoel: “Om de controle van mijn ‘fastball’ te verbeteren blijf ik na iedere training 15 minuten hierop trainen”. Prestatie- of taakdoelen geven de intrinsieke motivatie een impuls en de juiste richting aan de prestatie of de taak. Op deze manier heb je controle over het ontwikkelingsproces als sporter, de motivatie blijft hoog en bereik je uiteindelijk het gewenste resultaat.

Waar moet ik dan op letten?

•    Als je doelen stelt is het belangrijk dat het voldoet aan de vijf regels van het SMART-model (Cox, 2012): Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden.
•    Let er op dat de doelen positief geformuleerd zijn; wat wil ik wél bereiken in plaats van wat wil ik niét bereiken.
•    Stel lange termijn doelen (seizoen, half seizoen) en korte termijn doelen (week, maand).
•    Richt de doelen op aspecten die je zoveel mogelijk in de hand hebt of kunt controleren. Proces- en taakdoelen helpen om dit te bewerkstelligen.
•    Stel doelen voor zowel trainingen als wedstrijden.

Succesvolle sporters richten hun doelen op wat ze op dit moment kunnen geven en verbeteren (prestatie- en taakgericht) en laten zich niet afleiden door factoren die ze niet in de hand hebben (resultaatgericht). Kortom, let bij het stellen van doelen op de richting die de doelen geven aan het ontwikkelingsproces en de gewenste handeling. Het gewenste resultaat is het gevolg van de getrainde handeling.


     
Eerder verschenen columns

aug 2015     Moment voor de wedstrijd