Be sure to participate a great week of baseball!!!

Because "personal attention" a limited number of participants - register! >>>>>
Playball - Hoe ontwikkel ik mijn routine

Het ontwikkelen van een persoonlijke routine (voorbereiding training en/of wedstrijd) is cruciaal voor een sporter. Maar hoe doe je dit precies? Is er een routine voor elke sporter/honkballer? Zeker niet. De kunst is juist een routine te ontwikkelen die voor jou persoonlijk werkt. Elke lichaam is op meerdere vlakken uniek, en dus ook de routine. Ons doel: Jullie de komende maanden van genoeg informatie te voorzien om een eigen routine te kunnen ontwikkelen.

Als we specifiek naar honkbal kijken zijn er twee verschillende routines: “In Season Routine” en “Off Season Routine”. In Season betekend letterlijk jouw routine in/tijdens het seizoen. Wat doe jij op en buiten het veld om zo goed mogelijk te kunnen presteren? Hier zal de belasting voor de sporter vaak worden teruggebracht om optimaal te kunnen presteren en blessures te voorkomen. Bij de Off Season Routine is er dus geen sprake van honkbalcompetitie oftewel de winterperiode. Hier zal de belasting juist opgevoerd kunnen worden om zo fit mogelijk het seizoen in te gaan.

In een goede routine dient een bepaalde structuur aanwezig te zijn. Ook deze structuur kan per persoon verschillen maar ik ben van mening dat er bepaalde componenten aanwezig dienen te zijn in een routine namelijk:

“In season”

  • Warming up (cardio, mobiliteit en flexibiliteit)
  • Aandacht spieren en gewrichten (postuur en stabiliteit) Wedstrijd
  • Cooling down (uitlopen, flexibiliteit en mentaal)

“Off season”

  • Warming up (cardio, mobiliteit en flexibiliteit) Postuur en stabiliteit
  • Kracht en coördinatie
  • Cooling down

Klik hier voor dat je start met de oefeningen / basis begrippen

 

Klik hier om de oefeningen in PDF te downloaden

Als er algemene vragen zijn, over de oefeningen of materiaal zoals de foamroller of elastiek, dan kunnen deze ingestuurd worden naar “Playball” Europe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), wij maken dan een selectie van de vragen waarna deze door Nick Urbanus en/of Michael Davidson op de “Playball” website worden beantwoord. De oefeningen in de PDF (kun je ook uitprinten) zijn nog maar een ‘tipje van de sluier’. De bijbehorende video’s in deze PDF staan ook op het playballeurope kanaal van youtube.

Succes, Nick

In samenwerking met
Michael Davidson / www.manualfysion.nl
 

 

Foto’s en video’s zijn voor persoonlijk gebruik - publicatie zonder toestemming niet toegestaan - 2015©playballeurope